Tőzsdehírek
2018. május 22. 13:48
Kiemelt témák:  GDPR    Benzin ár    OTP    BUX    Tőzsde    Elemzés    Olaj    Euro    Alapkamat    Bitcoin

GDPR

2018.05.22. 12:40  •  adozona.hu
Tévhitek a GDPR-ral kapcsolatban
Írásunkban olyan lényeges tévhiteket mutatunk be, melyek széles körben elterjedtek, és ezzel kifejezetten rontják az adatvédelmi követelmények betartásával összefüggő tisztánlátást. Ilyen tévhit az, hogy nem is áll rendelkezésre a megfeleléshez szüks ...
2018.05.22. 10:55  •  piacesprofit.hu
Hogyan érinti a webshopokat a GDPR?
A webshopot üzemeltető vállalkozások jó része feltehetően már találkozott az adatvédelemmel, rendelkezik a honlapjára feltöltött adatkezelési tájékoztatóval, esetleg adatvédelmi szabályzata is van és tevékenységét bejelentette a NAIH részér
2018.05.22. 10:55  •  infostart.hu
GDPR: még nincs késő nekiállni a felkészülésnek
Már csak pár napjuk maradt a vállalakozásoknak, hogy megfeleljenek a GDPR-nak. Még most sincs késő nekiállni a felkészülésnek, Székvölgyi Annamária a Saldo Zrt. gazdasági tanácsadója az InfoRádiónak elmondta, hogy milyen lépéseket kell megt
2018.05.17. 22:00  •  profitline.hu
GDPR - nem féltik az adataikat a hazai döntéshozók
A magyar vezetők mindössze tíz százaléka töröltetné személyes adatait, ha meg lenne rá a lehetősége - derül ki az EY Globális Visszaélési Felméréséből (Global Fraud Survey). A kutatás szerint a hazai cégek közel fele még nem is áll készen rá, hogy bi ...
2018.05.16. 16:04  •  jogaszvilag.hu
Minél előbb módosítani kell az Infotörvényt
Az uniós adatvédelmi rendelet betartásához nemzeti jogszabályokra is szükség van, de az adatkezelőkre a GDPR azok megalkotásáig is kötelezően alkalmazandó. Péterfalvi Attila az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, hogy a Nemzeti Adatvéd
2018.05.16. 16:04  •  piacesprofit.hu
GDPR: közeledik az igazság pillanata
Nagyon vegyes a kép a vállalatoknál az uniós adatvédelmi szabályokra történő felkészülésben, hiszen sok cég még meg sem kezdte a felkészülést, a határidő pedig már a nyakunkon van hívta fel a figyelmet Szuhai Gusztáv, az Oracle biztonsági
2018.05.16. 16:04  •  piacesprofit.hu
GDPR-ról szubjektíven nemcsak HR-eseknek
A csapból is ez folyik és tetszik, nem tetszik, nem fogjuk tudni megkerülni és én ennek nagyon örülök. Egy újabb lépés a biztonságtudat létrehozása felé, amire már nagy szükség volt. A szívünk fele, ugyanis, a biztonság tudományáé - véleked
2018.05.16. 16:04  •  piacesprofit.hu
GDPR: szakítani kell a szabad-tilos szemlélettel
Május 25-e, az új uniós adatvédelmi szabályozás hatálybalépésének napja közel van, de azért utána is fel fog kelni a nap, ezért még most sem késő elkezdeni a felkészülést a megfelelésre, főleg azért, mert előbb utóbb úgyis mindenkinek meg k
2018.05.14. 15:16  •  24.hu
GDPR: hogyan segíthet az infokommunikációs szolgáltató?
Az uniós adatvédelmi rendelet a súlyos bírságok miatt a hazai cégeknek is komoly fejtörést okoz.
2018.05.14. 15:16  •  digitalhungary.hu
Hamarosan életbe lép a szabályozás, ami 20 millió eurós büntetést magával hozhat
Karnyújtásnyira vagyunk a GDPR adatvédelmi szabályainak bevezetésétől (General Data Protection Regulation), ami évtizedek óta a legnagyobb változás Európa adatvédelmi szabályozásában. A május 25-én életbe lépő szabályozásra sok vállalat tov
2018.05.14. 15:16  •  forbes.hu
48 óra, egy rakat magyar informatikus, egy közgazdász és egy jogász: így kell nemzetközi v
A Revelau jó a felhasználóknak, és a GDPR-tól rettegő cégeket is segítheti.
2018.05.14. 15:16  •  infostart.hu
Péterfalvi Attila: nincs menekvés a GDPR elől
Már csak néhány nap maradt az Európai Unió új adatvédelmi rendeletének hatályba lépéséig, és a nemzeti jogszabályok még nem készültek el, de Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke arra figyelmeztet, a
2018.05.14. 12:55  •  trendfm.hu
GDPR: vészesen közeleg a határidő
Május 25-től lép érvénybe az uniós adatvédelmi rendelet, amely a rengeteg teendő és a kilátásba helyezett súlyos bírságok miatt a hazai cégeknek is komoly fejtörést okoz.
2018.05.13. 17:40  •  adozona.hu
GDPR: a vállalkozó vagy a könyvelő készíti a szabályzatokat?
A vállalkozóknak kell megalkotniuk a GDPR-ral kapcsolatos szabályzatokat, vagy a könyvelőjüket terheli ez a kötelezettség? - kérdezte olvasónk.
2018.05.09. 15:15  •  adozona.hu
GDPR képzés: jön a következő forduló!
GDPR képzés: jön a következő forduló!
2018.05.08. 15:00  •  profitline.hu
Egy insurtech is a Fintechshowra keveredett
Akit érdekel a pénzügyi rendszer fejlődése és mondanak neki azok a szavak valamit, hogy PSD2 vagy GDPR, azok jó eséllyel ott voltak a múlt heti Fintechshow-n. Egyúttal megismerkedhettek a 12 legígéretesebb haza fintech startuppal, akik igyekeznek egy ...
2018.05.07. 10:50  •  adozona.hu
Szakmai rendezvény: GDPR/Adatvédelem - A felkészülés legutolsó percei (2018.05.23.)
Szakmai rendezvény: GDPR/Adatvédelem - A felkészülés legutolsó percei (2018.05.23.)
2018.04.30. 14:25  •  gazdasagportal.hu
Szakszerű, biztonságos iratmegsemmisítést ír elő a közelgő GDPR
Május 25-én életbe lép az egységes adatvédelmi rendelet, a GDPR, amely az európai uniós országok adatkezelési szabályait hangolja össze. Május után komoly büntetésre számíthatnak azok a cégek, amelyek nem megfelelően kezelik a náluk lévő adatokat, ug ...
2018.04.27. 08:08  •  index.hu
Gigabírság, félelem és kapkodás: új korszak kezdődik az adatvédelemben
Apokalipszis vagy semmi extra? Mérföldkő vagy fölösleges teher? Azt hiszi, önt nem érinti? Minden, amit az új európai rendeletről, a GDPR-ról tudni kell.
2018.04.27. 08:08  •  ado.hu
A GDPR jogalapjairól - 2. rész
Kétrészes cikkünkben nem általában a GDPR jogalapjaival, hanem olyan konkrét témákkal foglalkozik a szerző, mint az első részben is taglalt, a GDPR 6. és 9. cikke közötti eltérések részletezése, vagy ama rendelkezések bemutatása, amelyek ön
2018.04.18. 20:30  •  profitline.hu
Újabb GDPR állásfoglalások a NAIH-tól - Tavaszra ígérik az Infotv. módosítását
A NAIH (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) április 11-én újabb, összesen 11 állásfoglalását tette közzé honlapján (www.naih.hu) az Európai Unió új adatvédelmi rendeletével (GDPR) kapcsolatos különböző kérdésekben. A legfontosabb kérd ...
2018.04.13. 10:00  •  adozona.hu
Szakmai rendezvény: GDPR / Adatvédelem - A felkészülés utolsó percei
Szakmai rendezvény: GDPR / Adatvédelem - A felkészülés utolsó percei
2018.04.11. 13:25  •  tozsdeforum.hu
Védtelenek lesznek az adataink?
Május végén lép életbe a GDPR, és itthon egyetlen szervezet sem lesz 100 százalékosan felkészülve rá. Mi lesz így az adatainkkal?
2018.04.10. 20:30  •  profitline.hu
Iránytű az útvesztőben - Közzétette első állásfoglalásait a NAIH a GDPR-ral kapcsolatban
A GDPR, azaz az Európai Unió új adatvédelmi rendelete május 25-től alkalmazandó az Európai Unióban, így Magyarországon is, és teljesen átalakítja az adatvédelem területét. Az elmúlt hónapokban sok megválaszolandó kérdés merült fel a Rendelet alkalmaz ...
2018.04.10. 16:30  •  profitline.hu
Közösségi média adatvédelmi incidens: mit tanulhat a globális botrányból egy hazai KKV?
A személyes adatok kezelésének és védelmének kérdése talán még soha nem volt annyira a középpontban, mint az elmúlt hetekben: a GDPR szinte minden gazdálkodó szervezetet, közintézményt érint. A világsajtóban végigsöprő Facebook - Cambridge Analytica- ...
2018.04.03. 08:26  •  hvg.hu
Jön a GDPR: bekamerázható-e a telephely, rendelő, bolt?
Kevesebb mint két hónap van hátra, míg április 25-én életbe lép az Európai Unió új adatvédelmi szabályozása, a GDPR. Ez többek között előírja azt is, meddig őrizhető meg egy felvétel, amit önről készít egy ipari kamera.
2018.03.28. 07:50  •  profitline.hu
Jó nagy kotyvasz lesz a GDPR magyarországi elfogadása nélkül
Koherenciazavarok miatti jogbizonytalansággal nézhetnek szembe az itthoni vállalatok, amennyiben nem kerül elfogadásra az európai adatvédelmi rendelet, vagyis a GDPR végrehajtását biztosító hazai jogszabály. A magyarországi cégeknek május végétől a b ...
2018.03.23. 12:35  •  adozona.hu
Adatkezelési hibák munkahelyen, honlapokon: így tegyünk rendet!
A vállalkozások többsége személyes adatokat kezel, ám az esetek nagy részében ezt nem megfelelően teszi. Cikkünkben a munkahelyi, a marketingcélú, valamint a vállalati honlapokhoz kötődő helyes adatkezeléshez nyújtunk fogódzót, tekintettel arra, hogy ...
2018.03.22. 19:35  •  tozsdeforum.hu
Legyünk észnél a GDPR kapcsán
Érdemes lépnie például a jogászoknak, a könyvelőknek vagy a HR cégeknek is, hiszen a GDPR komoly büntetési tételeket helyez kilátásba a szabályokat be nem tartó szervezetek számára.
2018.03.14. 12:45  •  adozona.hu
3 sokkoló tény a GDPR-ral összefüggésben
Alig több mint két hónap áll a vállalkozások rendelkezésére az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) kötelező alkalmazásáig, ám a vállalkozások többsége nem érzi szükségét intézkedések meghozatalának, noha a rendelet alapvetően írja ...
2018.03.14. 06:25  •  adozona.hu
Készüljön az Adózónával a GDPR-ra!
2018. május 25-étől valamennyi tagállamban alkalmazni kell az Európai Unió adatvédelmi rendeletét. Mostani akciónkban az "Adatvédelem a gyakorlatban" című kiadványt is tartalmazzák az Adózóna előfizetési csomagok, amelyből könnyedén tájékozódhat a GD ...
2018.03.12. 10:55  •  tozsdeforum.hu
Nyakunkon a határidő: erre kell figyelni az új EU-s szabályozásnál
A GDPR bevezetésének határideje lassan lejár. Íme azok a főbb intézkedések, amelyekre a cégeknek még a május 25-ei határidő előtt érdemes odafigyelni.
2018.03.08. 05:00  •  profitline.hu
Ügyvédi törvény vs. GDPR: felkészültek-e a jogászok?
A tavaly életbelépett ügyvédi törvény számos változása előnyös lehetőségeket kínál például a papír alapú dokumentumok digitalizálására, azonban mindez új kötelezettségekkel is jár például az iratkezelés és az IT biztonság területén is.
2018.03.05. 18:00  •  profitline.hu
Ketyeg a bomba: súlyos adatvédelmi bírságok jöhetnek a nyártól!
Május 25-től az Európai Unió minden országában alkalmazni kell az általános adatvédelmi rendeletet (GDPR) és ez alapján a tagállami adatvédelmi hatóságok eddig nem látott összegű bírságokat szabhatnak ki.A bírság maximális összege 20 millió Euró, de ...
2018.03.01. 21:30  •  profitline.hu
Adatbiztonság a GDPR után
A 2018. május 25-én életbe lépő, személyes adatok védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló európai uniós rendelet szinte minden vállalatot, kkv-t és egyéni vállalkozót érint, ám összetettsége és a határidő rövidsége miatt sok bizonytala ...
2018.02.27. 14:35  •  adozona.hu
Várja az új feladatot az adatvédelmi hatóság, de még fel kell hatalmazni
Minimum egy egymondatos, sarkalatos (kétharmados) törvényt el kell fogadni ahhoz, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felügyelje a GDPR-t. Az infotörvény, illetve a háttérszabályozás módosítása gőzerővel zajlik, legkésőbb a vála ...
2018.02.27. 14:30  •  profitline.hu
Nem lesz új adatvédelmi hatóság
Ahhoz, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felügyelje a GDPR-t, ki kell jelölni a hatóságot, és ehhez minimum egy egymondatos, sarkalatos (kétharmados) törvényt el kell fogadni. Az Infotörvény illetve a háttérszabályozás módosít ...
2018.02.22. 14:00  •  profitline.hu
Több mint 6 milliárd forintos bírságot is kaphat a cége, ha tavasztól nem figyel a személyes adatokra!
A május 25-én hatályba lépő egységes európai adatvédelmi rendelet (GDPR) különösen érzékenyen érintheti az érintett vállalkozásokat, mivel a bírság akár 20 millió euró (6,2 milliárd forint) is lehet, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és ...
2018.02.21. 09:55  •  adozona.hu
Jön a GDPR-para: kemény három hónap vár a cégekre
Az egészségügyben érdekelt vállalatokat - köztük több mint 2000 patikát - is különösen érzékenyen érint a május 25-én hatályba lépő egységes európai adatvédelmi rendelet (GDPR) - hívja fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe ...
2018.02.09. 11:30  •  trendfm.hu
Kulcsfontosságú reform jön májustól
Bár már megszületett és jó másfél éve hatályba is lépett a GDPR, vagyis az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete, a tagállamokban, így Magyarországon is, 2018. májusától kell közvetlenül alkalmazni a törvénycsomagot.
2018.01.26. 12:30  •  adozona.hu
Szigorú szabályokat hoz a GDPR a panaszkezelésben is
Az adatvédelemmel összefüggő panaszkezelésre is új szabályokat vezet be a 2018. május 25-én hatályba lépő új adatvédelmi előírás. Az alábbiakban összefoglaljuk példákkal együtt mindazokat a rendelkezéseket, amelyek a GDPR-megfeleléshez panaszkezelés ...