Hajdina |
Hasonló találatok a webről: A hajdina (Fagopyrum esculentum, pohánka) Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos növény. Innen az 5. században került el Japánba és Kínába. Bővebben » A hajdina Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos növény. Innen az 5. században került el Japánba és Kínába. Közép-Európába a középkorban a hódító mongol és török népek közvetítésével jutott el, majd a tengeri kereskedelem révén Velencébe,... Wikipédia Tudományos név : Fagopyrum esculentum Magasabb rendszertani kategória : Pohánka Család : Keserűfűfélék (Polygonaceae) Faj : F. esculentum Ország : Növények (Plantae) Ilyen élelmiszer többek között a hajdina, más néven pohánka, ami remek búzahelyettesítő szer, sőt, bármilyen diétába hatékonyan beilleszthetjük! Bővebben » Ennyi mindenre jó a hajdina BENU Gyógyszertár A hajdina aktív anyaga a chiro-inositol nevű vegyület, aminek köszönhetően képes szabályozni a vércukorszintet, ezért a fogyasztása ajánlott ... Bővebben » Hajdina és a 14 csodálatos egészségügyi előnye Gold Center A hajdina kiváló minőségű fehérjeforrás – 100 g hajdina 13,25 g-ja vagy az ajánlott napi bevitel 24%-a, ami nagyon könnyen emészthető, ... Bővebben » Hajdina –íme a legtáplálóbb gabonaféle Hello Tesco A hajdina egy tápláló gabona, amelynek egyik jó tulajdonsága, hogy egész évben elérhető, ráadásul rengeteg formában fel lehet használni: köretként, zabkásával, ... Bővebben » A hajdina, más néven pohánka vagy tatárka a keserűfűfélék családjába tartozó, lágy szárú növény, ún. álgabona, vagyis pszeudocereália. Bővebben » Milyen formában kapható a hajdina, hogyan kell használni? A hajdina sokoldalú gabona (pontosabban mag, de gabonaként használjuk), amit sokféle élelmiszerben megtalálható a müzliktől a japán tésztákon át az orosz ... Bővebben » Hajdina Nosalty (Fagopyrum esculentum Moench) A hajdina, vagy másik nevén pohánka a keserűfűfélék családjába tartozik, ennek ellenére a hétköznapi szóhasználatban gyakorta ... Bővebben » Hajdina a tökéletes búzapótló Netamin A hajdina - más néven pohánka, tatárka vagy tatárbúza - a keserűfűfélék családjába tartozó növény, a köztudatban inkább gabonaként él, mivel ... Bővebben » Gluténmentes varázsmag rejtélyes ízekkel: miért együnk hajdinát? A hajdina Váncsa István vonatkozó írása szerint Tibetben is megterem, sütnek belőle kenyeret, sőt, még a virágát is felhasználják. A hajdinával ... Bővebben »
Hajdina Wikipédia
A hajdina (Fagopyrum esculentum, pohánka) Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos növény. Innen az 5. században került el Japánba és Kínába. Bővebben » A hajdina Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos növény. Innen az 5. században került el Japánba és Kínába. Közép-Európába a középkorban a hódító mongol és török népek közvetítésével jutott el, majd a tengeri kereskedelem révén Velencébe,... Wikipédia Tudományos név : Fagopyrum esculentum Magasabb rendszertani kategória : Pohánka Család : Keserűfűfélék (Polygonaceae) Faj : F. esculentum Ország : Növények (Plantae) Ilyen élelmiszer többek között a hajdina, más néven pohánka, ami remek búzahelyettesítő szer, sőt, bármilyen diétába hatékonyan beilleszthetjük! Bővebben » Ennyi mindenre jó a hajdina BENU Gyógyszertár A hajdina aktív anyaga a chiro-inositol nevű vegyület, aminek köszönhetően képes szabályozni a vércukorszintet, ezért a fogyasztása ajánlott ... Bővebben » Hajdina és a 14 csodálatos egészségügyi előnye Gold Center A hajdina kiváló minőségű fehérjeforrás – 100 g hajdina 13,25 g-ja vagy az ajánlott napi bevitel 24%-a, ami nagyon könnyen emészthető, ... Bővebben » Hajdina –íme a legtáplálóbb gabonaféle Hello Tesco A hajdina egy tápláló gabona, amelynek egyik jó tulajdonsága, hogy egész évben elérhető, ráadásul rengeteg formában fel lehet használni: köretként, zabkásával, ... Bővebben » Ismerjük meg a hajdinát is közelebbről! Táplálkozás-Beállítás A hajdina, más néven pohánka vagy tatárka a keserűfűfélék családjába tartozó, lágy szárú növény, ún. álgabona, vagyis pszeudocereália. Bővebben » Milyen formában kapható a hajdina, hogyan kell használni? A hajdina sokoldalú gabona (pontosabban mag, de gabonaként használjuk), amit sokféle élelmiszerben megtalálható a müzliktől a japán tésztákon át az orosz ... Bővebben » Hajdina Nosalty (Fagopyrum esculentum Moench) A hajdina, vagy másik nevén pohánka a keserűfűfélék családjába tartozik, ennek ellenére a hétköznapi szóhasználatban gyakorta ... Bővebben » Hajdina a tökéletes búzapótló Netamin A hajdina - más néven pohánka, tatárka vagy tatárbúza - a keserűfűfélék családjába tartozó növény, a köztudatban inkább gabonaként él, mivel ... Bővebben » Gluténmentes varázsmag rejtélyes ízekkel: miért együnk hajdinát? A hajdina Váncsa István vonatkozó írása szerint Tibetben is megterem, sütnek belőle kenyeret, sőt, még a virágát is felhasználják. A hajdinával ... Bővebben » Most a címlapon:
|