TőzsdehírekTőzsdehírek
2021. március 5. 02:30
Kiemelt témák:  Forint    Bitcoin    Euro    Benzin ár    OTP    BUX    Tőzsde    Elemzés    Olaj    Koronavírus    Tesla    Részvény

Vedanta

Hasonló találatok a webről:

Védánta – Wikipédia
A Védánta (dévanágari: वेदान्त, IAST: Vedānta) a hindu filozófia hat ( āsztika) iskolájának legjelentősebb része. Eredetileg egy olyan szó volt, amit a ... Forrásszövegek - Védánta iskolák - A Védánta magja - Advaita-védánta Bővebben »
Advaita – Wikipédia
Az advaita a védánta ortodox hindu iskola egyik ága, melynek alapgondolata, hogy a személyes lélek (átman vagy önvaló) és az univerzális lélek (Brahman) ... Bővebben »
Vedanta - Wikipedia
Vedanta is one of the six (āstika) schools of Hindu philosophy. Literally meaning " end of the Vedas", Vedanta reflects ideas that emerged from, or were aligned ... Neo-Vedanta - Dvaita Vedanta - Bhedabheda - Prasthanatrayi Bővebben »
védánta (Terebess Ázsia Lexikon)
védánta. (szanszkrit: „a véda lezárása”), a legfontosabbik az ind filozófia hat ortodox rendszere (darsanja) közül; az újabb kori bölcseleti iskolák többségének  ... Bővebben »
Advaita védánta – Arunachala
A védánta a hat ortodox hindu iskola egyike, és a klasszikus hindu filozófia kialakulásával egy időben keletkezett. Ennek egyik ága az advaita, melynek ... Bővebben »
Bevezetés az indiai bölcseletbe – A Védánta-szútra - Kagylókürt
A Védánta-szútra, vagyis a Bölcselet csúcsának vezérfonala meghatározó mű az óind filozófiai kánonban. Jóllehet egy másik összefoglalás, a Nárada-féle ... Bővebben »
Sankara egyház-szervezete és az advaita védánta filozófia ...
Sankara egyház-szervezete és az advaita védánta filozófia. Sankara i. sz. 687- ben, más források szerint 788-ban született, Káládi faluban, Indiában. Nyolcéves  ... Bővebben »
Advaita Védanta - Jógapédia
A védánta a hat ortodox hindu iskola egyike, és a klasszikus hindu filozófia kialakulásával egy időben keletkezett. Ennek egyik ága az advaita, melynek. Bővebben »
MI AZ ADVAITA VEDANTA? Az Advaita... - Vedic Foundation ...
6 nappal ezelőtt - MI AZ ADVAITA VEDANTA? Az Advaita Védanta egy Védikus filozófiai iskola, továbbá a spirituális ráébredés egyik klasszikus útja. Advaita ... Bővebben »
Vedanta: Főoldal
advaita, vedanta, önkutatás, meditáció, önvaló meditáció, védikus mantra meditáció, samyama, siddhi, önmegvalósítás, megvilágosodás. Bővebben »